MAKAN DENGAN SOS CILI PUN SEDAP......TAK LEH WAT SELALU COZ MENGGEMUKKAN....
BAHAN2:
3 BIJI KENTANG ( HIRIRS NIPIS2)
BAHAN UTK SOS PUTIH:
1/2 CAWAN TPG GANDUM 200 ML SUSU FRESH MILK 200 ML AIR LADA SULAH GARAM 1-2 SUDU BESAR BUTTER MOZARELLA CHEESE SECUKUPNYA
CARA2: 1. SATUKAN SUSU DAN AIR, MASUKKAN TEPUNG DAN TAPISKAN. 2. PANASKAN DAN MASUKKAN BAHAN PERASA DAN BUTTER 3. KACAU SEHINGGA PEKAT DAN ANGKAT. 4. SUSUN SATU LAPIS KENTANG DI DALAM TRAY, DAN LAPISKAN DGN SOS SERTA TABURKAN CHEESE 5. ULANG UTK LAPISAN SETERUSNYA SEHINGGA SELESAI..... 6. BAKAR PADA SUHU 180 DARJAH CELCIUS SELAMA 30 MIN |
No comments:
Post a Comment